Seguidors

Descobreix els secrets de l'intestí :: Ressenya de La digestió és la qüestió, de Giulia Enders




I si et diguessin que l'intestí és la clau del cos i de l'ànima, què pensaries?


Si en alguna cosa em caracteritzo, és a ser una persona bastant escèptica i solc ser-ho amb absolutament TOT. Sempre he estat una de les ovelles negres de la meva família, que està bastant ficada en l'àmbit de la salut, la medicina alternativa, l'espiritualitat ... Temes que des de petita sempre he tendit a rebutjar de ple.

Així que per a tots aquells que sigueu com jo us porto un llibre per aprendre una mica més sobre el nostre organisme i la nostra salut sense tenir la sensació que ens estan menjant el coco.

Es tracta de La digestió és la qüestió, de la científica alemanya Giulia Enders i editat en espanyol per Urano. El llibre és una "petita" guia explicativa sobre el funcionament del nostre aparell digestiu, especialment centrada en l'intestí i la microbiota, i com l'estat dels mateixos afecta directament no només la nostra salut física, sinó també la nostra salut mental.

Una barreja d'anatomia, ciència, medicina, nutrició, experiències personals i tot explicat d'una manera molt senzilla i distesa, i plena d'exemples i divertides il·lustracions. Perquè si d'alguna cosa aquest llibre va sobrat, és de sentit de l'humor. Jo m'ho he passat molt bé llegint-lo i m'he rigut molt amb les expressions i comentaris de l'autora.

La tesi principal és que ...


... tant la nostra salut corporal com el nostre estat emocional estan estretament relacionats amb el nostre estómac i ens ofereix un munt de coneixements teòrics i pràctics per millorar el nostre dia a dia. Això m'ha semblat molt interessant i he pogut trobar molts exemples en la meva vida.

Tot comença amb: Com fem caca? ... i per què això mereix una pregunta ... Un títol molt eloqüent i que deixa molt molt clar l'estil narratiu del llibre.

En ell podem trobar informació sobre el sistema digestiu al complet, la forma com evacuem, què són els aliments realment per al nostre cos, al·lèrgies i incompatibilitats i intoleràncies, el sistema nerviós, la flora intestinal, bacteris i paràsits; però també com es veu afectat per l'estrès i quin efecte té tot això en el nostre estat emocional.

Tot molt escatològic, però explicat amb moltíssima gràcia i, sobretot, de manera molt accessible per a tothom.

En resum ...

Un llibre molt i molt recomanable si ets dels que t'agrada llegir per aprendre alhora que t'ho passes bé i, sobretot, per conèixer-te una miqueta millor i estar més sa (que això mai està de més).



Giulia Enders (*1990, Mannheim)

Doctora i escriptora

Podeu llegir més sobre ella en aquesta entrevista.

Comentaris

Entrades populars