Seguidors

30 anys fent costat al llibre en català

Aquest proper divendres 7 de setembre s’enceta la trentena edició de la Setmana del llibre en català. Fins el 16 de setembre, l’avinguda de la Catedral s’omplirà de parades de llibreters, editorials, revistes i, fins i tot, biblioteques públiques. Així mateix, també s’organitzaran infinitat d’activitats que, enguany, a més de promocionar el llibre en català també tenen la finalitat de celebrar els 30 anys de vida d’aquesta fira. Entre altres, podreu participar en els cercles de lectura, en diferents àpats que compartireu amb els vostres autors preferits, o resseguir els itineraris literaris dels llibres que més us han marcat.

A més a més, per a tots aquells qui comparteixin l’aniversari, han preparat dues iniciatives ben originals: un àlbum fotogràfic de totes aquelles persones que hi vulguin participar i, com no podria ser d’una altra manera, una festa d’aniversari que tindrà lloc el dia 10 de setembre.

Recreació de l’edició d’enguany de la fira

Però això no és tot, si vols saber tot el que t’ofereix, passa’t pel web de la organització i xafardeja. Hi trobaràs informació sobre els expositors, tota la programació i les activitats destacades, perquè no et perdis res!

Una mica d’història

El vestíbul de l’estació de Sants va ser el primer espai encarregat d’acollir la Setmana del llibre en català, l’any 1983. Des de llavors ha canviat d’ubicació diverses vegades, passant per l’estació de França, les Drassanes, plaça Catalunya, l’avinguda de la Catedral i, fins i tot, a Sant Cugat del Vallès. Tots aquests canvis responien al desig de l’organització de fer créixer aquesta fira que pogués arribar a un públic cada cop més nombrós. La fira de 2009, a Sant Cugat, va gaudir d’un gran èxit, i va servir per encetar un nou model, molt més festiu i ple d’activitats culturals. L’any 2010 la fira tornà a Barcelona, instal·lada al Parc de la Ciutadella, on s’hi ha quedat dues edicions, ja que, enguany, la fira retorna a l’avinguda de la Catedral.

Premi Trajectòria 2012 per a Lluís Permanyer

Lluís Permanyer - Fotografia de Roser Vilallonga

Lluís Permanyer serà el guardonat, enguany, amb el Premi Trajectòria que atorga l’organització de La Setmana del llibre en català. L’acte de lliurament tindrà lloc el 13 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a l’avinguda de la Catedral. Permanyer és un home polifacétic i enamorat de la cultura catalana: escriptor, periodista, editor i cronista de la ciutat de Barcelona. A més del Premi Trajectòria, ha rebut diversos premis, com el Luca de Tena, el Ciutat de Barcelona, el Pere Quart d’Humor i Sàtira i el Nacional de Periodisme.

El Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana. En aquest sentit, Permanyer ha publicat més d’una vuitantena de llibres, molts d’ells amb Barcelona i la seva història com a eix central, però també ha escrit sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé). És considerat com a cronista de la ciutat per la seva tasca informativa a La Vanguardia, on treballa des de 1966; col·labora a mitjans com la Cadena Ser, TV3 i BTV, i desenvolupa una intensa tasca de conferenciant.

Comentaris

Entrades populars