Seguidors

Kàrvadan. La llegenda de l'impostor

Kàrvadan. La llegenda de l'impostor

Carles Batlle

La Galera

576 pàgines

Juvenil- Fantasy

19,95 euros

  SINOPSI:

Fugint de la policia, enmig d’una gran tempesta, en Pol i en Jan es perden per la geografia de la Garrotxa. Desesperats, es refugien en una cova, una decisió que els canviarà el destí per sempre més. Sense saber gaire bé com, “traspassen” cap un altra dimensió, cap a un altre món… Allà res no és el que sembla ser, ni tan sols ells mateixos.

OPINIÓ PERSONAL:

He de dir que, dels llibres que he llegit últimament, Kàrvadan. La llegenda de l’impostor, és dels que més enganxada m’ha tingut. Tot i que durant la novel·la és més aviat anecdòtic, m’ha agradat molt reconèixer alguns dels paisatges pels quals es movien els protagonistes, i és que sempre fa il·lusió llegir una novel·la que parla de la teva terra.

Tot i així, encara que la geografia no us sigui propera, no us costarà gens deixar-vos portar per la història. La trama està molt ben lligada, i es nota que Carles Batlle és un gran escriptor, encara que aquesta sigui la seva primera incursió en la novel·la, i especialment en la novel·la juvenil.

A mida que vas passant pàgines vas deslligant tots els nusos de la història, i tot i que al principi hi ha moltes coses que no entens, de mica en mica tot es va descobrint. Bé, tot no, perquè es tracta d’una saga, i el final del llibre no podria ser més: O_O. No em puc creure tot el que hauré d’esperar per acabar d’esbrinar els secrets del Kàrvadan…

De la trama només hi ha una cosa que no m’ha acabat de fer el pes. La història està narrada des del punt de vista dels dos protagonistes: Lia i Pol, i les seves veus estan clarament diferenciades gràcies a la tipografia. En alguns moments, però, en comptes d’avançar en la història, tots dos expliquen el mateix fet, cadascú des del seu punt de vista, i al final alguns capítols, pocs, queden una mica repetitius. Potser està fet a posta, al tractar-se d’una novel·la juvenil, però crec que el fet de tenir dos narradors es podria haver aprofitat més per avançar més ràpid en la trama i per anar revelant secrets d’una forma més àgil.

No vull dir amb això que el llibre es faci lent, ans al contrari! El llibre es llegeix sol. Sobretot a partir de la segona part l’acció no para. Per sort, l’autor dóna molta importància a la personalitat i als pensaments dels protagonistes i, alhora que ells es perden en les seves cavil·lacions, nosaltres podem respirar una mica i conèixer-los millor.

Pel que fa a l’edició, La Galera ha fet una feina estupenda. L’estil de la coberta transmet tot el misteri que desprèn l’obra. A més, tot i el seu volum, el llibre és molt lleuger i és molt còmode de llegir encara que sigui de peu i al transport públic. Pel que fa a l’enquadernació, no obstant, m’hagués agradat un llibre de tapa dura, perquè sense cap mena de dubte Kàrvadan és un d’aquells llibres que vols conservar amb tu. Però això ja són manies personals.

En resum, un llibre totalment recomanable, tot i que si sou lectors impacients, potser millor que espereu a que surti la segona part, perquè us quedareu ben orfes fins llavors!

L’AUTOR:

Carles Batlle. Barcelona, 1963. Dramaturg, professor de l’Institut del Teatre de Barcelona i professor associat de la UAB. Coordinador de diversos mòduls del MOIET. Dirigeix la revista Pausa. Ha estat director de l’”Obrador”, espai d’experimentació i creació dramatúrgiques, de la Sala Beckett de Barcelona entre el 2003 i el 2009. També ha estat un dels patrons del festival New Plays From Europe (Wiesbaden, Alemanya). Entre el 1998 i el 2005 va ser membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya. Els anys 2003 i 2004 va ser dramaturg resident al TNC. L’any 2004 va ser seleccionat per presentar la seva obra Versuchung a l’Stückenmarkt de Berlín. La seva tesi doctoral sobre el teatre simbolista d’Adrià Gual va obtenir el Premi de la Crítica “Serra d’Or” 2002.

Entre les seves obres destaquen: Temptació (2004), estrenada al Teatre Nacional de Catalunya i a Viena, i traduïda a una desena de llengües; Trànsits (2006), estrenada a la Sala Beckett de Barcelona i al Festival Temporada Alta de Girona, i publicada també en diverses llengües, i Oblidar Barcelona (2009), Premi Born 2008. Acaba d’estrenar Zoom (sala Beckett).

**Moltes gràcies a La Galera per l'exemplar!**

Comentaris

Entrades populars