Seguidors

Literatura per a la independència

Després d’aquest breu parèntesi (costa acomiadar-se de l’estiu i s’han d’aprofitar aquests ponts per fer les últimes escapades) reprenem el ritme i ho fem amb l’ànima ben patriota. Avui m’agradaria comentar-vos alguns dels llibres publicats aquesta tardor i que tracten sobre la independència:

Tornarem a vèncer. Grans discursos de grans catalans (Ara llibres)és un recull elaborat per Josep Maria Solé i Sabaté, sota l’edició d’Eduard Puigventós, dels discursos més encesos i emotius pronunciats pels nostres catalans més il·lustres i combatius. Entre altres, al llibre podem trobar les paraules de Francesc Macià, Jordi Pujol, Quim Monzó o Muriel Casals. Un recull d’una part de la història catalana de la veu dels seus protagonistes.




Democràcia potes enlaire. La llei contra el poble (Punto Rojo) es va presentar el mateix 11 de setembre. Es tracta d’un assaig de l’advocat Pau Miserachs en el qual recorre, sempre amb un gran ull crític, de la política espanyola i catalana des de desembre de 2011.




Però la independència, tant desitjada per alguns, també inspira algunes ficcions. És el cas de Tres en ratlla. Avui és el dia de la independència (Rosa dels vents), una novel·la de Santi Baró que narra l’hipotètic dia de la independència de Catalunya.





Tres suggeriments literaris per als més patriotes. Si us animeu a llegir-ne algun no dubteu a compartir amb nosaltres les vostres impressions. Fins la propera!

Comentaris

Entrades populars