Seguidors

Apadrina un llibre

Tot i que des d’aquest bloc he defensat la vida i obra i el llibre digital, m’agradaria aprofitar per confessar que sóc una enamorada del llibre com a objecte. He tingut la sort de col·laborar durant un temps amb una editorial i em meravellava quan arribaven els primers exemplars de l’impremta i podia agafar-ne un, olorar-lo, fullejar les seves pàgines per primer cop. Crec que aquest ritual conté una màgia insubstituïble.



Per aquest motiu vull compartir amb vosaltres la iniciativa Apadrina un llibre! que ha posat en marxa l’Ateneu Barcelonès. Es tracta d’una manera d’ajudar a la Biblioteca de l’Ateneu a conservar els arxius històrics que posseeix: incunables, manuscrits, cartes, autògrafs, primeres edicions, opuscles i facsímils rars, llibres del S. XVI, XVII o XVIII… L’entitat no compta amb els recursos necessaris per fer front a la restauració de totes aquestes joies i per això ha posat en marxa aquest projecte.
Apadrinar és molt fàcil, només cal omplir un formulari per via telemàtica.
Per tindreu les recompenses següents:
  • El nom del padrí constarà a la caixa de preservació on es guardarà el llibre una vegada restaurat.
  • La identitat del padrí es registrarà al catàleg de la Biblioteca, en el registre d’exemplar del document apadrinat.
  • Es publicarà el nom del padrí als espais destinats a la casa pel reconeixement dels donants i la pàgina web de la Biblioteca.
  • Se sortejaran lots de llibres entre els participants.
  • L’import destinat a l’apadrinament es podrà deduir en un 40% durant el proper exercici de la declaració de la Renda. (sol·liciteu el certificat a l’Ateneu).
Podeu consultar la llista de llibres disponibles al web de l’Ateneu.
El primer que faci quan deixi de ser una ni-ni serà apadrinar-ne un!

Comentaris

Entrades populars