Seguidors

El dimoni a cada pas, de D.R. Pollock

Aquest mes de novembre ha sortit a la venda El dimoni a cada pas, de Donald Ray Pollock (Empúries en català i Libros del silencio en castellà). Es tracta d’una història molt dura: “Potser et repugnarà, et xocarà i quasi segur que t’horroritzarà, però llegiràs fins a l’última paraula del llibre”, en diu el The Washington Post.

N’he llegit el primer capítol i la veritat és que ja es deixa entreveure tota la cruesa que diuen que destil·la el llibre. Ambientat a l’Amèrica profunda de la Segona Guerra Mundial, tot un seguit de personatges amb vides descarnades i emmalaltides comparteixen escenari: un fotògraf assassí en sèrie, un predicador que obeeix senyals de Déu, un propietari sense escrúpols…

“Sense concessions però sense escenes gratuïtes, D.R. Pollock emmarca la sordidesa des de dins mateix del quadre i serveix la misèria humana i crua a les llesques, com si fossin simples circumstàncies”, expliquen des de l’editorial Empúries.

L’autor:

Donald Ray Pollock va néixer el 1954 i va créixer a Knockemstiff, Ohio, escenari del seu primer i celebradíssim recull de contes que porta el mateix títol. Va treballar com a peó a la fàbrica de paper Mead Paper Mill i com a camioner fins als cinquanta anys, moment en què va decidir apuntar-se als cursos d’escriptura creativa a la Universitat d’Ohio. A partir d’aquí, el seu recull de contes s’ha publicat arreu del món amb aplaudiment unànime de la crítica, i va guanyar el PEN/Robert Bingham Award l’any 2009. La seva novel·la El dimoni a cada pas ha estat considerada als Estats Units com una de les deu millors de l’any.

 La veritat és que aquest llibre m’intriga moltíssim i tinc moltes ganes de llegir-lo.

Comentaris

Entrades populars