Seguidors

Les vendes de llibres continuen caient el 2012

Després d’aquests dies de pont, tornem a la càrrega blocaire. I ho faig compartint una notícia que he llegit al Diari Ara i que diu que a finals d’aquest 2012 les vendes de llibres hauran caigut un 10%, xifra que s’ha de sumar al 18% acumulat dels darrers anys. Les dades les ha donat la presidenta de l’Asociación de Editores de Madrid, Rosalía Díaz Valcárcel, qui, a més, ha ratificat que un dels principals problemes del sector és la pirateria de continguts digitals.

No tinc cap intenció de defensar una activitat il·legal (Déu me’n guard), però crec que molts editors no s’adonen que el problema continua sent que el preu dels llibres digitals és massa alt. Si és cert que un llibre digital requereix els mateixos esforços i pràcticament les mateixes despeses que un llibre en paper (edició, maquetació, promoció), però hi ha un estalvi molt important, que és la impremta. Un cop tens l’arxiu acabat el pots reproduir tants cops com necessitis a cost cero, no hi ha despeses d’emmagatzematge i, fins i tot, si ets espavilat, la distribució et pot sortir pràcticament de franc. En la meva opinió, no és just que la diferència de preu entre un llibre en paper i un llibre digital sigui de dos o tres euros. Crec que és excessiu cobrar a la gent 20 euros per un arxiu digital.

Potser quan els editors se n’adonin, les vendes de continguts digitals augmentaran, perquè de veritat crec que la gent que vol llegir estaria disposada a pagar un preu raonable per un producte de qualitat.

Comentaris

Entrades populars