Seguidors

Ressenya >> Amor captiu

Amor captiu
 
Gabriel Janer Manila

Columna

239 pàgines

20 euros



Text de contracoberta:

Helena viu raptada des dels dotze als dinou anys. El seu captiveri transcorre en una cambra subterrània de la casa d’una finca als afores de Palma. El seu segrestador és Johann, d’una quarantena d’anys, determinat a convertir una nena gairebé adolescent en una dona al seu gust. De la desesperació inicial, la noia passa a experimentar una ambivalència cap a ell. “Em feia por i ràbia, i pena… Era tendre i cruel”, diu després de la seva fugida. En la novel·la Amor captiu, Gabriel Janer Manila narra la punyent relació d’una jove i el seu raptor.

Opinió personal:

Amb aquest llibre em vaig estrenar a la secció del club de lectura del bloc de 80 grams, així que primer de tot agrair a la Laura Garcia el descobriment.

“Era un matí d’hivern. El vent de garbí mossegava la terra i omplia el paisatge de pols. Aquell dia Helena aconseguí escapar-se del forat en què havia viscut segrestada.”

Així comença aquesta novel·la de Gabriel Janer Manila. Una història fosca i colpidora que t’atrapa des del primer moment. Helena, una pubilla de dotze anys, és segrestada per en Johann, un home en la quarantena que amaga una personalitat molt més perversa del que podria semblar. En una cambra, al soterrani de la casa familiar de Johann, tots dos viuen una història malaltissa que es balanceja entre l’amor i l’odi i que, en certs moments, m’ha resultat difícil d’entendre.  Tot i així, l’argument té molta força i està molt ben tramat. La història, narrada per Helena, sembla perdre el sentit en alguns moments i reflexa a la perfecció l’estat d’una ment torturada i confusa. A més, l’especulació immobiliària i la urbanització sense compassió a Mallorca tenen també molt de pes en la novel·la.

 A nivell literari, només hi ha una cosa a dir: preciós. És el primer llibre que llegeixo de Gabriel Janer i n’he quedat enamorada. Té un domini del llenguatge innegable i una prosa que sembla poesia. A més a més, és capaç de destil·lar els sentiments humans fins a la seva més pura essència, i treure el millor i el pitjor de cada personatge. Una joia i el recomano a tothom!

Comentaris

Entrades populars