Seguidors

Tarda de bogeria al “mercadillo”

En general, això de tenir familiars o amics (o tu mateix) que treballen en qualsevol àmbit del món editorial té molts avantatges. Cada any, Random House fa un “mercadillo” per als treballadors i familiars on posen a la venda un munt d’stoks i productes a uns preus increïbles. I aquest ha estat el nefast resultat per a la meva economia:


El díptic La síndrome E i Gataca de Frank Thilliez (Edicions Columna, en català, i Destino, en castellà) feia mesos que estaven a la meva llista de desitjos. Es tracta de dues noves que expliquen l’anatomia i els orígens del mal. En el primer, un fet estrany altera l’estiu de la tinent Lucie Henebelle: un examant seu s’ha quedat cec quan veia un curtmetratge, una pel·lícula muda, anònima, amb un toc malsà, diabòlic i enigmàtic. A Gataca, una jove científica especialista en l’evolució de les espècies ha estat trobada morta, aparentment assassinada per un primat. Onze homes entre reixes. Els seus punts en comú: tots han comès crims terribles i tots són… esquerrans. I, a més, la descoberta d’una família de neandertals assassinats per un cromanyó. La veritat és que són d’un gènere molt desconegut per a mi en literatura i tinc moltes ganes de començar-los.

Blancanieves debe morir, de Nele Neuhaus (Maeva en castellà) el vaig clitxar ja fa temps també en un dels blocs que visito sovint i la veritat és que l’argument em va intrigar moltíssim, per no parlar del títol, que trobo brillant sense haver llegit encara el llibre, i em fa tenir moltes expectatives. Pel que he pogut llegir, Tobias torna al seu poble natal després d’haver passat uns anys a la presó, condemnat per l’assassinat de dues noies. Quan sembla, però, que pot començar a passar pàgina, uns nous crims li faran reviure tota la història.


El enredo de la bolsa y la vida, d’Eduardo Mendoza (Seix Barral en castellà). Per fi! Feia temps que el tenia pendent, i quan l’he vist a la prestatgeria, esperant-me, no m’he pogut resistir. M’encanta l’humor de Mendoza. Vaig gaudir moltíssim llegint Sin noticias de Gurb (que per cert hauria de fer la ressenya perquè és dels meus llibres preferits) i després de veure l’èxit i totes les bones crítiques, estic segura que aquest no em decebrà.

Llibertat, de Jonathan Franzen (Columna, en català, Salamandra, en castellà) és un altre dels llibres que des que va sortir estic temptada de comprar, però el preu sempre em tirava enrere… Per això no he pogut deixar escapar la oportunitat quan he vist el penúltim exemplar que quedava. Segons escriu l’editorial en la seva web: una epopeia sobre l’amor i el matrimoni contemporanis. Llibertat capta d’una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat: l’emoció de les pulsions adolescents, els compromisos traïts a l’edat madura i el pes aclaparador de l’imperi.

I, per acabar, un capritx. Un llibre d’aquells dels quals t’enamores quan el veus, quan el toques i quan llegeixes la contra. D’aquells que compres per impuls. Segur que molts m’enteneu. El mapa del tiempo, de Felix J. Palma (Alianza editorial en castellà) és la primera part d’una trilogia victoriana i que pren com a base algunes de les obres més importants d’H. G. Wells. Crec que pot tenir molt bona pinta, i si m’agrada em faré amb la segona part El mapa del cielo. Ja us posaré al dia.

En resum, una tarda d’allò més productiva i profitosa on he pogut treure’m algunes espinetes que duia clavades des de feia temps!

Comentaris

Entrades populars