Seguidors

Albert Forns, Premi Documenta 2012

Albert Forns és el guanyador del Premi Documenta 2012 gràcies a la seva primera novel·la Albert Serra (la novel·la no el cineasta). Segons la nota de premsa, el jurat (format per Josep Cots, Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal i Eugènia Broggi) va ser “unànime i entusiasta” al decidir-se per aquesta obra que descriuen com “renovadora, original i brillant que sobresurt per mèrits propis d’entre el panorama general de casa nostra”. Així mateix, destaquen la “aguda visió de la societat” i les referències a artistes com Salvador Dalí i Miquel Barceló.

L’autor:  

Albert Forns (Granollers, 1982) és periodista. Actualment col·labora amb el departament de Comunicació i xarxes socials del CCCB i escriu crítiques de teatre i llibres per la revista digital Núvol.com. És un habitual dels recitals de l’Horiginal i ha guanyat diversos premis de poesia. Fins ara ha publicat el poemari Busco L que em gemini (Tarafa Edicions), i la propera primavera publicarà el recull Ultracolors amb  LaBreu Edicions. Albert Serra (la novel·la no el cineasta) és la seva primera novel·la.

El premi: 

El premi Documenta és un dels premis promoguts per l’editorial Empúries i la llibreria Documenta, i que es falla habitualment durant el mes de novembre.  El guanyador s’emporta un premi de 5.000 euros, quantitat a compte dels drets d’autor, i Empúries es compromet a editar i publicar l’obra.

El premi està dedicat especialment a la prosa narrativa de creació estrictament literària (novel·la, contes, viatges, records, impressions, etc.) i només hi poden participar originals inèdits en llengua catalana i d’autors que encara no hagin fet 35 anys.

Més informació sobre el premi aquí.

Comentaris

Entrades populars