Seguidors

Noves maneres de vendre


L’altre dia llegia un article a la revista Qué Leer que em va semblar molt interessant. Parlaven sobre una estratègia de venda duta a terme per una web de San Francisco (HumbleBundle.com) que durant dues setmanes va posar a la venda un paquet de sis ebooks d’autors de ciència ficció de referència al país. El lot estava valorat en 157 euros segons la web, però els compradors podien pagar per ell el que volguessin.

El truc era, que si pagaves més de la mitjana abonada fins aquell moment pels altres compradors, et regalaven dos ebooks més, valorats amb cinc estrelles a la botiga digital de llibres de Sony. A més a més, els clients podien triar lliurement a qui anaven destinats els diners: a l’autor, editor o a alguna ong col·laboradora.
La iniciativa va recaptar més de 1,2 milions de dòlars per 84.000 paquets venuts, que serien uns 14 euros aproximadament per llibre venut, que tractant-se d’ebooks crec que és força raonable.

En la meva opinió, iniciatives d’aquest tipus ens ajuden a veure que la gent sap donar-li valor a les coses si se’ls dóna un vot de confiança i se’ls ofereixen facilitats. Segurament molta gent haurà pagat un centau o alguna cosa per l’estil, però també hi ha molta altra gent que haurà intentat aproximar-se al valor del lot, dins de les seves possibilitats. Crec que és una bona manera d’ensenyar a la gent a pagar pels continguts digitals.

Comentaris

Entrades populars