Seguidors

Novetat >> El xalet de Puigcerdà

El xalet de Puigcerdà
 
Jordi Finestres

Ara Llibres

Col·lecció Sèrie H

ISBN: 978-84-15642-03-9




Amb El xalet de Puigcerdà, Jordi Finestres treu a la llum la història del projecte PLAN, una ONG destinada a apadrinar nens i nenes víctimes de la Guerra Civil espanyola, fundada l’any 1937 per: John Langdon-Davies, Eric Muggeridge, Nick Barton i Esme Odgers. Gràcies a ells, moltes criatures òrfenes o abandonades van salvar la vida en dues torres als afores de Puigcerdà.

A més a més, va ser la primera entitat d’aquestes característiques que es va crear en tot el món, i desvetlla un capítol inèdit de la nostra història ple d’emoció, de tragèdia i d’èpica.  Una recreació rigorosa i un retrat dels protagonistes que la van fer possible.


Segons explica l’editorial Ara Llibres en la seva nota de premsa, el llibre reprodueix documentació inèdita, entre la qual es poden trobar les primeres butlletes de subscripció per al programa d’apadrinament, un telegrama de Lluís Companys a John Langdon-Davies autoritzant les cases d’acollida o un mapa de la ubicació de les cases de colònies supervisades per l’organització.

Ja està apuntat a la meva llista als Reis d’enguany!

Comentaris

Entrades populars