Seguidors

Ressenya >> La niña que recorrió Tierra Fantástica en un barco hecho por ella misma

La niña que recorrió Tierra Fantástica en un barco hecho por ella misma
 
Catheryne M. Valente

Editorial Noguer (Planeta)

352 pàgines

14,95 euros

ISBN: 978-84-279-0147-6


Text de la contracoberta:

Setembre, una nena de dotze anys de Nebraska, té moltes ganes de viure aventures. Així que quan el Vent Verd li proposa viatjar a Terra Fantàstica sobre el llom d’un lleopard, no dubta en acceptar la seva proposta ni un segon (tu no hauries fet el mateix?). Però Terra Fantàstica no passa pel seu millor moment, i Setembre haurà d’aliar-se amb un drac amant dels llibres i un estrany nen gairebé humà, anomenat Dissabte, per derrotar a la pèrfida Marquesa i restaurar l’ordre.

Opinió personal:

Ja fa temps que hauria d’haver penjat la ressenya d’aquest llibre del què vaig parlar en el programa de ràdio 80 grams fa unes setmanes. La niña que recorrió Tiera Fantástica en un barco hecho por ella misma és una història de fantasia infantil i juvenil, però en el qual tots podem trobar la nostra pròpia màgia.

Com bé explica el text de la contra, Setembre és una nena de dotze anys que viu als EUA. El seu pare, igual que la majoria d’homes del poble, ha marxat a la guerra i la seva mare ha de treballar per mantenir-les a les dues i no té temps per dedicar-li. Per això, Setembre somia en fugir de casa per viure mil aventures, i és precisament això el que li proposa una nit el Vent Verd, qui se l’emporta cap a Terra Fantàstica.

L’obra em va recordar moltíssim a la fantasia més clàssica, com la d’Alícia al país de les meravelles, Peter Pan… Amb paisatges mítics i personatges únics, i una heroïna amb la qual tots ens podem sentir identificats.

Una de les coses que més m’ha agradat és que, tot i que Catheryne M. Valente fa molt bones descripcions, el llibre permet fer-te les teves pròpies imatges, tant de l’entorn com dels propis personatges i crec que això, sobretot pel que fa als peques de la casa, és molt important, perquè et permet deixar volar la imaginació.

D’altra banda, la història té tots els ingredients del gènere i està escrita amb molt d’humor i ironia. Crec que és un llibre molt recomanable avui dia, en què les tendències venen tant marcades, sobretot en literatura juvenil, perquè el llibre és a l’hora modern i clàssic.

No dubteu en acompanyar a Setembre en el seu viatge i la seva lluita per acabar amb la tirania de la marquesa i, de ben segur, que retrobeu una mica de la màgia de la vostra infantesa. Una màgia que hauríem de saber conservar per sempre.

Comentaris

Entrades populars