Seguidors

Ressenya >> POD, Stephen Wallenfels

POD
 
Stephen Wallenfels

La Galera

305 pàgines

16,95 euros

Juvenil – Ciència Ficció

ISBN: 978-84-246-3739-2


Text de la contracoberta:

La invasió extraterrestre ha començat. Grans naus sobrevolen les ciutats i sembren la destrucció. Però, per a en Josh i la Megs, el terror no sempre ve del cel…

Opinió personal:

La veritat és que fa temps que tinc aquest llibre a casa, però fins ara no havia trobat el moment per llegir-lo. Començar-lo va ser com si et tiressin per sobre una galleda d’aigua gelada. Res d’introducció ni de presentacions, Wallenfels et posa de cop dins l’acció. La novel·la comença amb la sobtada i violenta aparició d’unes esferes negres, suposadament alienígenes, que arrasen el barri d’en Josh i a tots els veïns i vehicles que es troben al carrer. A partir d’aquí, tant ell (atrapat a Washington amb el seu pare i el Dutch, el seu gos) com la Megs (sola al pàrquing d’un hotel a Califòrnia) es veuen atrapats sense poder sortir al carrer, ja que les esferes fan desaparèixer tot ésser humà que s’aventura a l’exterior.

El llibre parla de manera força directa sobre aspectes molt durs, per tractar-se d’una novel·la juvenil (la mare de la Megs i el que es veu obligada a fer per guanyar-se la vida), molt més del que ho feien els llibres de la meva adolescència, que evitaven els temes tabú o els plantejaven molt edulcorats o amb finalitats molt educatives. A POD, en canvi, les coses es mostren com són, sense amagar, però sense fer morbo gratuït. Això m’ha agradat molt, perquè no és convenient tractar els joves d’avui dia com si fossin nens, però tampoc és una novel·la sortida de to. És molt realista.

I potser us pregunteu: una novel·la de ciència ficció realista? Doncs si, perquè POD és una història molt diferent a les altres d’aquest gènere que hagi pogut llegir. És una història dura, on la invasió és més aviat l’excusa per portar els personatges a situacions extremes i veure el seu comportament. És molt humana i se centra molt en els protagonistes. Josh i Megs es troben atrapats, aïllats, sense tenir contacte amb el món exterior i pràcticament amb cap altre ésser humà.

A més a més, per part de Megs, veiem com no sempre els pitjors perills venen de l’exterior, sinó que les pròpies persones podem arribar el pitjor de nosaltres mateixes quan ens trobem en una situació desesperada. Així mateix, gràcies als dos protagonistes descobrireu que també és una història plena d’amor i d’esperança.

El llibre està dividit en capítols que intercalen les històries de Megs i Josh, cadascú a la seva ciutat i amb les seves circumstàncies. Les dues històries no es troben mai.

He de dir que es tracta d’una obra de final obert, no sé si perquè es preveia una possible segona part. A mi, personalment, m’hagués agradat una mica més d’explicació sobre el tema dels aliens, però, com ja he dit abans, no és l’essència fonamental del llibre.

En resum, una història dura, però molt recomanable.

Moltes gràcies a La Galera per l’exemplar!

Comentaris

Entrades populars