Seguidors

Esteu preparats per viure la Tiana més negra?



Tiana acull aquest cap de setmana la primera edició del Festival de Novel·la Negra especialitzat en llengua catalana del nostre país. L'iniciativa va sorgir de la mà de l'escriptor Sebastià Bennassar, actual director del festival, i comptarà amb la participació de personalitats com Lluís Llort i Àlex Martín.

L'objectiu és prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i oferir un espai on es pugui debatre sobre el tema i on es pugui donar a conèixer tota la producció del nostre país. Així mateix, el festival pretén contribuir a la dignificació i normalització de la llengua catalana i la seva literatura

A més a més, el fet que aquesta primera edició de Tiana Negra tingui lloc poc abans del festival Barcelona Negra ajuda a descentralitzar el fet cultural de Barcelona i prestigiar la tasca de tots aquells que difonen la cultura arreu del territori.

“Pensam que és molt important que es facin festivals culturals –i sobretot literaris, dels quals estem molt mancats– arreu del país, amb la intenció de crear una xarxa estable i vertebradora a través de la cultura, en la qual els municipis hauran de tenir un paper molt destacat”, explica Sebastià Bennassar.

“Aquest festival posicionarà Tiana com un referent per a la literatura negra, un gènere literari que cada cop té més adeptes. A més és una oportunitat econòmica i cultural important pel desenvolupament del municipi, i un impuls a la cultura en català”, afegeix Esther Pujol, alcaldessa de Tiana.


Les activitats començaran divendres 25 de gener i s'allargaran fins el dissabte 26. Entre els actes més destacats hi ha les "Trobades entre lectors i autors", amb Lluís Llort, Jaume Benavente i Sebastià Bennassar; una tertúlia sobre les col·leccions de novel·la negra en català, amb Jordi Canal, Àlex Martín i Jordi Rourera; una xerrada sobre la no ficció del gènere, amb la projecció del documental Tor, de Carles Porta, i una tertúlia sobre les autores que s'han dedicat a la novel·la negra, amb Anna Maria Villalona, Marta Banús i Maria Dolors Sàrries, entre d'altres que podeu trobar al programa del festival. 



De ben segur que el festival serà tot un èxit i aconseguirà consolidar-se com una activitat cultural de referència de la cultura catalana. Al weblog http:://tiananegra.blogspot.com podreu trobar tota la informació sobre aquesta primera edició i sobre la literatura negra en general. El web restarà obert tot l'any. A més a més, també podeu seguir tota l'actualitat de Tiana Negra a través de Facebook



Comentaris

Entrades populars