Seguidors

Amb tots vosaltres: Ginger Ape Books!

Hi ha editorials que saben com fer les coses, i Ginger Ape Books&Films és una d’elles sense cap mena de dubte. I és que no hi ha millor manera d’introduir-se dins del món editorial que creant un univers propi, màgic. Per això, encara no es tracti de literatura en català, volia compartir amb vosaltres aquest projecte que m’ha deixat fascinada.

Es tracta d’una nova empresa i ella mateixa es defineix com: “una empresa de base cultural que neix amb la idea d’aglutinar talents procedents de diversos àmbits creatius. Centrada en la producció bibliogràfica, tot i que no exclusivament, Ginger Ape té l’objectiu de cobrir una àmplia gamma de projectes editorials, audiovisuals i de dinamització cultural”. Ahí es nada…

La veritat és que he estat fent un tombet pel seu web, xafardejant el seu catàleg i descarregant-me alguns dels materials promocionals i per a premsa que ofereixen i m’ha agradat ¡molt! el que he vist.
S’han envoltat d’una estètica molt de principis del segle passat. No sabria ben bé com definir-la (entreu al web i comproveu-ho per vosaltres mateixos). El que és segur, és que no ha de deixar indiferent a ningú. El seu web és molt original i està molt treballat. Més aviat sembla un joc a través del qual hagis d’anar descobrint els misteris de la història. Amb aquesta presentació fan venir moltes ganes de llegir els seus llibres.

I aquí anem al quid de la qüestió. De moment, només es poden adquirir dos dels llibres del seu catàleg, la resta estan encara en construcció: El sombrero del cura, de Emilio de Marchi, i Historias de la mujer semilla, de Gloria Lizano López. L’editorial ofereix la possibilitat de descarregar-te de franc les primeres pàgines, oportunitat que no he deixat escapar.

El sombrero del cura: s’inclou dins la col·lecció Thomson&Thomson i està traduïda per Rubén López Conde. Encara no he tingut temps de llegir-lo, però us deixo la sinopsi de l’editorial i quan ho hagi fet afegiré un comentari a l’entrada al respecte: “sobre el atractivo fondo de la mísera y populosa Nápoles, El sombrero del cura narra las desventuras del noble calavera Carlo Coriolano, barón de de Santafusca, que arruinado por las deudas del juego y una vida de disipación, asesina a don Cirilo, un siniestro clérigo consagrado a la usura y la especulación, a fin de hacerse con sus riquezas y salvar así su comprometida posición. El crimen parece perfecto, sin embargo, su autor descuida un detalle: el sombrero del cura. Una pista peligrosa, que atormentará al asesino como una suerte de recurrente alucinación intensificada en fatal in crescendo. En El sombrero del cura, sugestiva novela negra de suculentas implicaciones psicológicas, Emilio de Marchi recoge con desparpajo las lecciones de la gran narrativa europea (de Dostoievski a Poe, de Dickens a Guy de Maupassant, de Manzoni al Verismo), alternando magistralmente el tono ligero del boceto ottocentesco con el registro oscuro de la novela gòtica”.

Historia de la mujer semilla: és un preciós llibre il·lustrat que parla, a mode de faula, sobre els mites de la creació i la fertilitat a través del poder transformador de la dona. Poc text i molta il·lustració. Una obra molt personal de l’artista Gloria Lizano.





El que està clar és que les edicions de tots dos llibres, i de tots els que vinguin, estan molt cuidades i són sòbries i elegants. Sense garlandes excessives, potenciant de cada llibre el que és més important.

Esperem que tinguin molt d’èxit, perquè crec que seran una font de descobriments importants per a mi.

Feliç dilluns a tots i totes!

Comentaris

Entrades populars