Seguidors

Novetat >> Els invisibles

<<Isabel-Clara Simó nova cara del catàleg d'Amsterdam llibres>>


Isabel-Clara Simó, una de les autores catalanes de més renom, s'uneix al catàleg d'Amsterdam llibres amb l'obra Els invisibles, a la venda des del passat 28 de gener. Es tracta d’una novel·la coral que flueix entre els temes de més rabiosa actualitat (política, la llibertat, el poder i la funció de les forces de seguretat...):

“El destí només afavoreix els qui han nascut amb la flor al cul.”

“Si ningú no remena res, la llei és agradable i tot. Sense llei, ens mataríem els uns als altres; amb la llei, també, però ens matem legalment.”

“Aquest és un país en què passes de cuc arraulit a líder espavilat sense solució de continuïtat.”

Una parella d’excursionistes perd la seva filla, de 4 anys, a la muntanya. Tothom busca a Victòria per terra i per aire, però la nena no apareix. A partir d’aquest fet, que es revelarà al final del llibre, el lector s’endinsarà en un recorregut que repassa les vides dels habitants del poble imaginari de Volterà. Tots ells es troben reclosos per motius diversos en aquell petit indret que parteix per la meitat una absurda carretera. Un poble, on tots aquells que la societat hi deposita troben el seu lloc... al preu de tornar-se invisibles al món. 

Isabel-Clara Simó (Alcoi, l’Alcoià, 1943) és escriptora i periodista. És llicenciada en filosofia i en periodisme i doctorada en filologia romànica. Autora d’un gran nombre de títols, Els invisibles és la primera novel·la que publica a Amsterdam. Ha estat guardonada, entre d'altres, amb el Premi de la Crítica del País Valencià 1986 per Ídols; el premi Sant Jordi 1993 per La salvatge; el Premi Crítica Serra d’Or 1993 per Històries perverses; el Premi València de Literatura 1995 per La innocent; el premi Andròmina 2001 pel llibre Hum... Rita! L'home que ensumava dones; el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2004 en la seva modalitat d'assaig, per En legítima defensa; el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2007 per El meu germà Pol; el premi Joanot Martorell 2010 per Amor meva; o el premi de teatre Ciutat d’Alcoi 2011 amb La visita. El 1999 va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi, per la seva trajectòria.

Comentaris

Entrades populars