Seguidors

El mar dels traïdors, de Jordi Tomàs (Proa)



“El mar dels traïdors” reviu un episodi tèrbol dels nostres avantpassats: el tràfic d’esclaus



Darrerament li estic trobant el gust a la novel·la històrica. Cada cop em sento més atreta per aquest gènere i els llibres que estan sortint darrerament. Per això, al rebre el darrer butlletí de Proa editorial els ulls em van fugir directament cap a la imatge de coberta de El mar dels traïdors, de Jordi Tomàs

L’obra aborda un tema que és poc conegut (si més no per a mi) i poc tractat com és la compra-venda il·legal d’esclaus (gràcies a l’esclat del colonialisme), a la qual alguns comerciants catalans van apuntar-se sense pensar-s’ho. Crec que fa molt bona pinta i el tema em sembla interessantíssim.


Sinopsi

Fins ben entrat el segle XIX, el tràfic d’esclaus entre la costa africana i Amèrica era una activitat corrent i lucrativa que alguns prohoms catalans haurien volgut esborrar de la memòria per sempre més. El mar dels traïdors és una magnífica novel·la d’aventures que neix d’aquest episodi tèrbol de la nostra història. El protagonista és un metge novell i idealista que l’any 1864 fa el seu bateig marítim a bord del vaixell Verge de Montserrat. El que havia de ser un viatge comercial amb ivori, eben i espècies esdevindrà un malson quan, en arribar a Sierra Leone, el jove metge descobreix els centenars d’africans que han de ser venuts il·legalment a Cuba i a Puerto Rico. La novel·la, que retrata les passions humanes més fortes, té el nervi moral dels grans relats marítims de Stevenson, Conrad i Melville. Punyent en el conflicte i àgil en l’acció, El mar dels traïdors és, al capdavall, un cant a la igualtat entre els homes.

Jordi Tomàs


Jordi Tomàs (Barcelona, 1971) és antropòleg i escriptor. Ha viscut llargues temporades a l'Àfrica Occidental i ha publicat reculls de narracions, les novel·les Arrels de baobab (2000) i Un cor aixanti (2008), i un llibre escrit amb el senegalès Patrick Lambal sobre l’emigració clandestina africana: El pescador que volia anar al país dels blancs (2012). Ha editat el llibre Secesionismo en África (2010).

 





Fitxa

El  mar dels traïdors

Jordi Tomàs

Proa Editorial

240 pàgines

17 euros

ISBN: 978-84-7588-362-5


Enllaços 

Voleu llegir les primeres pàgines? 




 
 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars