Seguidors

Presentació ** "L'escombra del sistema", David Foster Wallace

Edicions del periscopi presenta aquesta tarda, a les 19 hores, a la llibreria La Central del Raval (c/ Elisabets, 6) la novel·la L'escombra del sistema, la primera obra traduïda al català de David Foster Wallace. L'escriptor Vicenç Pagès Jordà serà l'encarregat de presentar l'acte, al qual també assistirà el traductor de l'obra Ferran Ràfols Gesa. 

Sinopsi de L’escombra del sistema:

La misteriosa desaparició de la seva besàvia i de vint-i-cinc ancians més d’una residència deixa la Lenore Beadsman embarrancada al límit del Gran Desert d’Ohio. Però aquest és només un dels molts problemes que assetgen la dissortada telefonista, agreujats per l’afer amb el seu cap, Rick Vigorous; per la fama televisiva de la seva cacatua, Vlad l’Empalador –la qual de cop i volta s’ha posat a recitar una barreja d’argot psicològic i citacions bíbliques esfereïdores–, i per altres catàstrofes que amenacen d’elevar la recerca d’amor i autodeterminació de la Lenore a un nou nivell d’estranyesa espasmòdica. 

Opinions sobre l'obra:

The New York Times: “Atrevida. Hilarant. Enigmàtica. Meravellosament estranya. Una estrambòti­ca aventura picaresca de la frenètica Amèrica contemporània.”

The Washington Post: “Meravellosa. Una experiència catàrtica farcida de riallades i de significats profunds.”


The Independent: “Una de les veus literàries més influents d’aquesta o de qualsevol altra generació. Wallace era un autor d’una curiositat, imaginació i ambició inacabables.”


    
Un tastet sobre David Foster Wallace: 

(Ithaca, Nova York, 1962 - Califòrnia, 2008) És considerat, encara avui, el novel·lista més important de les darreres dècades, el millor cronista del malestar dels Estats Units i una de les veus més crítiques i insatisfetes amb l’actual sistema polític i social. Punta de llança d’una generació literària convençuda que la circumstància vital del nostre temps no es pot explorar des de l’estètica decadent del realisme, l’obra de Foster Wallace, que inclou títols com Infinite jest, Girl with curious hair, Consider the lobster, Oblivion, A supposedly fun thing I’ll never do again, Brief interviews with hideous men o L’escombra del sistema, suposa una nova forma d’entendre la literatura que destaca per la força incendiària del llen­guatge i la radicalitat dels seus plantejaments.
 Comentaris

Entrades populars