Seguidors

Ressenya || El presoner del cel



Si L'Ombra del vent es va convertir en un fenomen editorial, amb El joc de l'àngel, Carlos Ruiz Zafón es va posicionar com un dels autors imprescindibles del panorama literari. Amb el Presoner del cel, l'autor barceloní torna al món del cementiri dels llibres oblidats, a aquella Barcelona mítica situada entre els anys 40 i 50 amb el propòsit de regalar-nos noves intrigues i misteris. Desprès del flashback que va portar per títol El joc de l'àngel, l'autortorna al context del primer llibre per donar continuïtat a la història de Daniel.


Aquest cop m'he posat les piles i no he deixat passar tant de temps entre llibre i llibre de la sèrie de Carlos Ruiz Zafón El cementiri dels llibres oblidats. Tot i que cap m'ha enamorat com L'ombra del vent, potser per ser el primer que vaig llegir, he de confessar que vaig acabar El presoner del cel en dos dies, literalment. 

Tot i així, m’ha costat una mica tornar a fer-me amb l’estil de Zafón, més recargolat i florit que el dels llibres he llegit darrerament. La trama, no obstant, no ha perdut ni una mica d’interès i s’agraeix recuperar la història de Daniel i conèixer una mica millor que va passar amb els personatges de El joc de l’Àngel. Tot i que hi ha hagut alguns punts que no m’han quedat clars, alguns forats buits en la història. Però bé, tenint en compte que encara queda un llibre, espero que tot quedi ben lligat al final.

En general poc més a dir, un llibre molt entretingut, que enganxa molt, i que enamora amb aquella Barcelona misteriosa, màgica, entre boires..., i sobretot amb els llibres de rerefons. Si heu llegit algun dels altres llibres i us agradat, aquest no us decebrà

Una cosa que si voldria destacar és l'edició tan bonica de Planeta, amb les imatges de Francesc Català-Roca il·lustrant cada capítol i que lliguen tant bé amb la història de Zafón. 


La fitxa:

El presoner del cel
Carlos Ruiz Zafón

Planeta

384 pàgines

22.99 euros

ISBN: 9788497082341

 

Comentaris

  1. Només he llegit el primer però em va agradar força. Tinc el segon a la prestatgeria, així que espero animar-me aviat a llegir-lo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars