Seguidors

Ressenya || La llibreria del Senyor Penombra oberta les 24h


La llibreria del senyor Penombra és un lloc, sens dubte, estrany. Però, després de treballar-hi uns quants dies, en Clay Jannon s’adonarà que ho és encara més del que sembla. Un relat sobre conspiracions, secrets i misteris, on la nostàlgia del paper i la vertiginositat de la tecnologia s’uneixen per crear un univers únic.

--------------------------------

Opinió personal

Quan el vaig descobrir em vaig enamorar. Aquest és un d'aquells llibres que t'entren per la vista: amb coberta atraient i títol llarg i cridaner. No ho vaig poder evitar, va ser amor a primera vista i des del primer moment vaig tenir molt clar que la llibreria del senyor Penombra i jo ens havíem de conèixer. 

El llibre té una edició xulíssima. Amb una coberta molt ben dissenyada, amb molta línia recta i un gran contrast de colors (de les que a mi m’agraden), simple i a l’hora molt cridanera. Però també per dins em va agradar molt, l’interior de les cobertes és molt original i el text està molt ben tractat i convida a la lectura. 

Pel que fa a la història i als personatges, el primer que puc dir és que són molt peculiars. No podria dir que es tracta d’una història d’humor, de ciència ficció, de conspiració, d’amor, d’intriga..., perquè ho és tot alhora! A la recepta, Sloan hi barreja llibres antics, novetats editorials, noves tecnologies, antigues fraternitats, hackers, misteris de la humanitat, conspiracions, història, Google, una cambrera d’un bar d’Streaptease... El resultat, un llibre que no s’assembla a res que hagi llegit abans i que s’assembla a molts a l’hora.

Pràcticament tots els personatges són entranyables, fins i tot els “dolents”, tot i que jo li hauria tret una mica més de chicha a en Corbina, ja el coneixereu, però jo tinc predilecció per els antagonistes que no ho són tant. Manies. Per descomptat, en Clay i en Penombra te’ls voldries endur a casa. 

La història també m’ha enganxat moltíssim i vaig llegir la segona meitat del llibre sense parar (no diré l’hora que vaig anar a dormir...). La veritat és m’imaginava que seria totalment diferent, però el que hi he trobat no m’ha decebut. He de confessar que les històries de conspiracions i secrets em solen captivar, i aquesta també ho ha fet perquè era totalment diferent al que estem acostumats del gènere. No us espereu un Codi da Vinci, però si sou aficionats a la lectura, apassionats dels llibres o amants de les llibreries, el llibre es desborda d’encant. 

De totes maneres, no és una oda al paper i a la nostàlgia de temps passats. Les noves tecnologies, especialment aplicades al sector editorial, tenen un pes molt important en el llibre i crec que aquest ajuda a veure-les amb millors ulls, encara que “sempre hi haurà gent a qui li agradi la olor dels llibres”. 

Així doncs, per a mi ha estat un d’aquells llibres amb molta expectativa i un resultat genial! Si que hi ha algunes coses que no m’han fet el pes, però crec que no tenen importància i sé que se m’oblidaran ràpid. Sense cap dubte aquesta novel·la tindrà un lloc especial a la meva llibreria.

Espero que a vosaltres també us agradi! I encara que no, no deixeu de compartir la vostra opinió amb mi! 

La fitxa


La llibreria del senyor Penombra oberta les 24h
Robin Sloan 
 
Amsterdam Llibres
 
310 pàgines
 
17,90 euros
 
ISBN: 9788492941933


Moltes gràcies a Amsterdam Llibres per l'exemplar!
 

Comentaris

  1. Té molt bona pinta! Els llibres que parlen de llibres semprenm'han semblat interessantíssims. No sé si te l'has llegir però et recomano El cuento número trece, jo crec que t'agradarà per què s'assembla una mica a aquest.

    ResponElimina
  2. Doncs no l'he llegit, però l'apunto a la llista! Moltes gràcies per la recomanació!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars