Seguidors

Novetat editorial || Albert Serra (la novel·la no el cineasta)Tot i que ja fa un parell de mesos que va sortir a la venda, aquesta setmana he sentit una atracció estranya cap Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), d'Albert Forns. No he acabat d'esbrinar de quin tipus de llibre es tracta, però totes les opinions que he trobat conviden a llegir-lo. 


El jurat del Premi Documenta 2012 va triar l'obra com a guanyadora per unanimitat, després que en la convocatòria anterior quedés desert: "es tracta d'una obra renovadora, original i brillant, i perquè sobresurt per mèrits propis d'entre el panorama literari general de casa nostra".

Tothom el descriu com un llibre insòlit, original, irònic i divertit; la veritat que amb aquestes credencials venen moltes ganes de llegir-lo. 

Text de contracoberta:

"Era dimecres quan vaig decidir convertir-me en l’Albert Serra. Érem a la platja, envoltats d’avis anglesos en pilotes, i enmig d’aquell mar de carn flàccida vaig decidir que sí, que per què no, que em convertiria en l’Albert Serra. En aquell moment no vaig saber resseguir quin pensament concret m’havia dut al cineasta, estant com estava envoltat d’ànimes que vivien de propines, octogenaris que es cobraven les hores extres davant l’aigua amansida. Res d’aquell panorama podia fer-me pensar directament en ell o en el seu cinema, o almenys res de manera immediata. Mirant tots aquells vells pensava en Rubens i en tants anys amb l’obesitat com a paradigma de salut, pensava en la mort i en la naturalitat amb què tota aquella jovenalla en fugia, esforçant-se a semblar vius, fins i tot joves i lleugers, podia pensar en tot això, en el demà o en el després, però no en l’Albert Serra. Per quins set sous hauria de pensar en l’Albert Serra, al mig de la platja menorquina?"

Comentaris

Entrades populars