Seguidors

Ressenya || Sólo un pie descalzo



Fa molts anys, tants que no paga la pena comptar-los, va existir una nena que es deia Gabriela, que solia perdre sovint una sabata. Només una, no les dues... Quan la perdia, els adults s'enfadaven molt amb Gabriela, i ella se sentia rara i trista, molt trista. Però un dia va descobrir que quelcom molt especial passava en aquells moments. S'obria una porta que només podia creuar qui dugués una sola sabata, una porta que estava a punt de dur-la a un món màgic on tot era possible.
(Traducció de la contracoberta en castellà)


Sólo un pie descalzo és un conte infantil dels de tota la vida. La història ideal per despertar la imaginació dels joves lectors, per fer-los somniar amb mons de fantasia que poden construir a partir de la seva quotidianitat, dels objectes més corrents. Això és el que fa la Gabriela, viatjar per les terres desconegudes de casa seva, descobrint la història de totes les coses i persones que hi han viscut al llarg dels anys. 

La història és molt dolça i de seguida estimes la seva protagonista, la Gabriela, una nena que se sent molt sola, que gairebé no té amics i que a casa seva sempre és la petita, la que ho fa tot malament, la que sempre destorba... Tot i així, al llarg del llibre podem créixer amb ella, aprendre i veure-la canviar, i nosaltres amb ella.

L'estil d'Ana María Matute és una mica el d'una altra època, amb una prosa molt bonica i molt rica en vocabulari. I pel que fa a la reedició de destino, va ser amor a primera vista. Plena de detalls i amb unes il·lustracions precioses d'Albert Asensio.



 La fitxa

Sólo un pie descalzo
Ana María Matute

Destino (Áncora y delfín)

267 páginas

14,50 euros

ISBN: 978-84-233-4630-1
   

Comentaris

Entrades populars