Seguidors

IMM || Ha tornat, de Timur Vermes

El millor de tornar a casa uns dies de vacances és que t'omplen de regals. Així que he pogut ampliar la meva, ara reduïda, biblioteca amb Ha tornat, de Timur Vermes.

Ha tornat, però, ¿quins efectes podria tenir avui dia el retorn d’Adolf Hitler? Aquesta sàtira maligna els comprova fent-lo reaparèixer al bell mig del Berlín actual. I resulta tan punyent ja des de la primera pàgina perquè el seu protagonista és el Hitler autèntic. No pas el Hitler còmic de la televisió ni el Hitler enèrgic i violent de les pel·lícules de Hollywood, sinó l’home que analitza el seu entorn amb una perspectiva singular, el que percep amb sagacitat i agudesa les febleses dels que l’envolten, el que segueix sense cap vacil·lació la seva lògica tossuda: obsessiu, però no pas sonat.

Una lectura absorbent, tan malintencionada com pèrfida, perquè a mesura que avança la història el lector s’adona cada cop més sovint que no se’n riu de Hitler, sinó que riu amb Hitler. ¿És possible riure amb Hitler? ¿És moralment acceptable? Esbrini-ho vostè mateix. Al capdavall, aquest és un país lliure.

Per ara.
 -Sinopsi de Grup 62-


Timur Vermes va néixer el 1967 a Nuremberg, fill de mare alemanya i pare hongarès. Va estudiar història i ciències polítiques a la Universitat d'Erlangen i a continuació es va dedicar al periodisme. Va treballar per als diaris Abendzeitung Kölner Express fins al 2001, i llavors per a diverses revistes, la darrera de les quals va ser Shape, especialitzada en moda i fitness. A partir del 2009 va publicar quatre llibres com a ghost writer, i n'està redactant dos més.  (Grup 62)
 

De moment només he llegit les primeres pàgines i m'ha arrencat més d'un somriure. Per tot el que n'he llegit promet molt! En breu la ressenya.

 

Comentaris

  1. Espero la teva ressenya amb moltes ganes perquè em crida moltíssim l'atenció. ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Porto unes cent pàgines i me l'esperava més divertit, però fa pensar molt. Crec que no em decebrà! Ja et diré què tal quan l'hagi acabat ;)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars