Seguidors

Ressenya || Faré tot el que tu vulguis


La Nora, una dona casada de quaranta anys que amaga un secret, coneix a Nacho, un jove biòleg en un avió, on serà infidel, per primera vegada, al seu marit. A partir d’aquesta trobada es crearà un joc de dependència i passió que Nora convertirà en quadres per a la seva propera exposició. “No hi ha res més enganyós que l’enamorament. I el d’algú que s’enamora per primera vegada als quaranta encara més.” 


El viatge del despertar a l'amor, la sensualitat i la sexualitat d’una dona atrapada emocionalment per un matrimoni convencional.

-Sinopsi de Grup 62-


Des que va sortir a la venda que tenia moltíssimes ganes de llegir Faré tot el que tu vulguis, de Iolanda Batallé. Vaig tenir la sort de coincidir amb ella laboralment durant un temps i en vaig aprendre i gaudir molt (d’ella i de tot l’equip de La Galera!), per això no em perdonava no haver llegit encara cap dels seus llibres. A més a més, sabia que no em decebria, i no ho ha fet.

El llibre es pot encaixar dins de la moda de literatura eròtica que arrasa les taules de novetats des de fa uns mesos? Si i no. L'erotisme i el sexe són una part fonamental del llibre. Però la història va molt més enllà i crec que és el que la diferencia de la resta de novel·les amb qui comparteix gènere. Els pensaments de la Nora, la protagonista, envaeixen tot l’argument i des del primer moment estàs ficat dins del seu cap, les seves emocions, els seus dubtes, les seves contradiccions... T’arribes a ficar del tot en el seu món, en la seva vida, en el seu remolí de pensaments. Una vida que no és i no ha estat tan perfecta com podria semblar en un primer moment. Perquè la Nora amaga un secret que no ha dit mai a ningú. L’obra és crua i colpidora, però no està fora de lloc ni surt de mare com passa en altres casos.  

A més a més, el millor és veure créixer i evolucionar el personatge. Com canvia al llarg de la novel·la i es troba amb ella mateixa, sense complexes i sense vergonyes. Com posa les coses i a les persones al seu lloc. Comparteixis o no la seva filosofia, l'acabes admirant pel seu valor i la seva força.

A nivell narratiu, res a dir. Iolanda Batallé és una escriptora amb totes les lletres i Columna ha fet una gran feina. No en va la novel·la va fer-se amb el premi Prudenci Bertrana i des de la seva publicació no surt de les llistes de més venuts. 

Jo el recomano molt.
 
 

Comentaris

  1. Estic amb tu, amiga. Un llibre genial d'una autora millor.
    Gràcies per la ressenya.
    ;))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per llegir-la. Tenies raó, és molt diferent al que m'havia esperat :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars