Seguidors

Ressenya || La terapeuta, Gaspar Hernández
Sinopsi
 
L’Hèctor Amat és un actor amb ansietat. Després de presenciar casualment l’assassinat d’una jove, l’ansietat el bloqueja i no el deixa recordar tot el que ha passat. Per calmar l’angoixa i recuperar la memòria, l’Hèctor visita la consulta de la psicòloga Eugènia Llort, la terapeuta que el va atendre després del crim. Aquesta relació, en un primer moment professional, es converteix en una relació de dependència que arribarà fins a extrems inusuals. Per tal que ell pugui actuar, ella anirà cada nit al teatre on l’Hèctor interpreta Dick Diver, el personatge protagonista de "Tendra és la nit". Com el seu propi personatge, un psicòleg que s’enamora d’una pacient, ell també acabarà enamorant-se perdudament de la seva terapeuta.

  ****

És la primera novel·la que llegeixo de Gaspar Hernàndez, però crec que no serà l'última, perquè amb el seu estil i la seva manera d'escriure ha aconseguit enganxar-me. A més a més, he llegit algunes crítiques dels seus llibres anteriors que han fet crèixer les meves ganes de fer-me amb algun d'ells. 

La terapeuta té com a tema principal l'ansietat, un sentiment molt de moda que segur que en major o menor mesura tots coneixem i hem patit en algun moment. Els dos protagonistes la pateixen en seu vessant més greu i és molt interessant veure com s'enfronten a ella per intentar superar-la. 

Tot i que els sentiments hi tenen un paper principal (Gaspar Hernández ens parla d'un home i una dona i l'estranya relació de dependència que s'estableix entre ells), no es pot dir que ens troben davant d'una novel·la romàntica, i aixo (contràriament al que hauria esperat) m'ha agradat molt. 

Com ja he dit, amb la seva manera d'escriure l'autor t'atrapa amb els fantasmes i les pors dels protagonistes, dins de les seves personalitats complexes i turmentades i, quan arribes a la darrera pàgina, te n'adones que a la vida poques coses són el que semblen a simple vista. 

Gaspar Hernàndez (Sant Esteve d'en Bas, 1971) és un escriptor, crític literari en diversos mitjans de comunicació i periodista català que actualment presenta i dirigeix el programa L'ofici de viure a Catalunya Ràdio. El 2009 va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la El silenci i el Premi Ciutat de Barcelona pel programa de ràdio "L'ofici de viure".


Anteriorment havia presentat Les nits a Catalunya Ràdio i el programa sobre espiritualitat Una nit a la terra, també a Catalunya Ràdio. Hernàndez ja havia mostrat la seva vena literària amb el programa de televisió que es transmetia en diverses cadenes locals, El book insígnia, i que feia amb el seu col·lega Jordi Llavina. Autor de Mandra (2002), conjunt de relats periodístics i El llibre de les emocions (2006), on es mostren alguns dels relats dels oients del programa Una nit a la terra.


(Sinopsi, imatges i biografía de l'autor extretes de la web de Columna)

Comentaris

Entrades populars