Seguidors

Shakespeare & Company Paris


I created this bookstore like a man would write a novel, building each room like a chapter, and I like people to open the door the way they open a book, a book that leads into a magic world in their imaginations. —George Whitman


Hi ha llocs al món que tenen vida, personalitat, màgia... I la llibreria parisenca Shakespeare & Company és un d'aquests llocs. Des que vaig saber que passaria les vacances a Paris no podia contenir les ganes de trobar-me allà, enmig de tants milions de pàgines i l'experiència no em va decebre gens. 


La llibreria ha tingut diverses etapes i emplaçaments i compta amb gairebé cent anys d'història. Durant tot aquest temps ha estat lloc de trobada per a molts escriptors expatriats de parla anglesa com Joyce, Hemingway, Stein, Fitzgerald o Eliot, així com d'autors de tot el món.





Avui en dia no només es tracta d'una llibreria i cafè, sinó que es troba al centre de l'actualitat i l'activitat literària de Paris i, des de 2003, un festival literari propi que acull personalitats com Paul Auster o Marjane Satrapi. A més a més, des de 2011 celebra, juntament amb de Groot Fundation, el Paris Literary Prize, obert a escriptors novells de tot el món.






És una pena que no deixin fer fotos per dins (es veu que el meu bloc no era prou conegut per saltar-se aquesta norma), perquè és una veritable bellesa. Cadascuna de les diferents sales té la seva pròpia personalitat i està plena, no d'una vida, sinó de milions d'elles. Podria haver-m'hi passat hores, allà dins.

Comentaris

Entrades populars