Seguidors

Novetats editorials de tardor



Feia temps que volia fer un post com aquest i, tot i que tinc un fotimer de ressenyes pendents, he decidit fer-lo ja, abans que el moment hagi passat. Així que aquí us deixo un resum d’algunes de les novetats literàries d’aquesta tardor que em diuen: COOOOMPRA’M i t’ajudarem a passar una mica millor el fred que ja comença a eriçar la pell.

Astronautas, Stanisław Lem, Impedimenta
És la primera novel·la que Lem publicà en forma de llibre i fins ara no s’havia editat mai en castellà. En ella l’autor reflexiona sobre la relació entre l’ésser humà i la tecnologia, la recerca aparentment infinita de coneixement i control i els motius que s’amaguen darrere d’aquests interessos.

La caza del Carnero Salvaje, Haruki Murakami, Tusquets
Una de les obres mestres més singulars de l’autor japonès en la qual crea una mitologia pròpia i que Tusquets reedita aquesta tardor amb una edició molt atractiva. Un jove publicista es veu atrapat en un estrany viatge a la recerca d’un particular marrà. És una qüestió de vida o mort.

El laberint dels esperits, Carlos Ruiz Zafón, Columna
El gran final de la saga d’El cementiri dels llibres oblidats que arriba aquí al seu punt de màxima intensitat, a l’hora que brinda un gran homenatge al món dels llibres, l’art d’explicar històries i el màgic vincle entre la literatura i la vida.

El Círculo del Alba, Luisa Ferro, Planeta
Un llibre que ens submergirà en un Madrid màgic per descobrir amb ulls nous, de la mateixa manera que Zafón va fer amb Barcelona a L’ombra del vent. L’herència d’una família i la investigació d’una sèrie d’assassinats; un misteri que adormit durant molts anys que els protagonistes hauran de desvetllar.

Born to run, Bruce Springsteen, Literatura Random House
L’any 2009, Bruce Springsteen i l’E Street Band actuaren durant la pausa de la Super Bowl. L’experiència va ser tan meravellosa que Bruce va proposar-se escriure’n, iniciant així un viatge de set anys que ha conclòs en una biografia plena d’honestedat, humor i originalitat.

Los últimos días de Adelaida García Morales, Elvira Navarro, Literatura Random House
En la novel·la, Elvira Navarro reprodueix en clau de ficció els darrers dies d’aquesta enigmàtica escriptora i es consolida com una de les veus més singulars dels nostres temps.

Patria, Fernando Aramburu, Tusquets
El dia en què ETA anuncia l’abandonament de les armes, Bittori es dirigeix al cementiri per explicar-li a la tomba del seu marit, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar a la casa on varen viure, però amb el dubte de si podrà enfrontar-se al passat, al present i al futur.

Botes d’aigua sueques, Hening Mankell, Tusquets
Una narració sobre les ganes de viure i d’enamorar-se a la tardor de la vida en la qual Frederik Welin (protagonista de la novel·la Sabates italianes) aconsegueix escapar de l’incendi que destrossa casa seva, però ho fa calçat amb dues botes d’aigua del peu esquerre.

Una vida millor, Anna Gavalda, Edicions 62
Mathilde i Yann són dos joves infeliços amb una vida anodina, però que en un moment donat prefereixen córrer el risc de triar una vida equivocada abans de no viure’n cap.

Recuerda que vas a morir. Vive, Paul Kalanithi, Seix Barral
A l’edat de 36 anys Paul Kalanithi és diagnosticat amb un càncer de pulmó. Així passa de ser un metge que tracta casos greus a ser un pacient que lluita per viure.

Les noies, Emma Cline, Anagrama
Aquesta novel·la ha deixat a la crítica amb la boca oberta. L’autora, molt jove, desprén una maduresa increïble a l’hora de donar forma a la psicologia dels seus personatges. Un relat sobre la fragilitat adolescent i el terrible procés de convertir-se en adult.

Historia de las abejas, Maja Lunde, Siruela
Tres relats entrellaçats que expliquen, a través del passat, el present i el futur, l’extinció d’una espècie.

Tan poca vida, Hanya Yanagahira, Lumen
La història recorre més de tres dècades d’amistat en la vida de quatre homes que creixen junts a Manhattan i la relació dels quals serveix a l’autora per a realitzar una minuciosa indagació dels límits de la naturalesa humana.

Frida Kahlo, María Hesse, Penguin Random House
Una biografia preciosa de la pintora mexicana, il·lustrada amb les imatges de María Hesse.

La niña alemana, Armando Lucas Correa, Atria
Una novel·la commovedora, inspirada en un fet real poc conegut: la negativa de Cuba i altres països a rebre als jueus que fugien de l’Alemanya nazi a bord del transatlàntic St. Louis. Una història de refugiats, desarrelament i identitat que no deixarà ningú indiferent.

Diaris del Sàhara, San Mao // Jo mateixa, suposo, Natalia Carrero, :Rata_
Les dues novel·les que estrenen el nou segell editorial del Grup Enciclopèdia Catalana de la mà de la seva meravellosa editora Iolanda Batallé.

L’amor del capità Gavina, Pau Faner, Meteora
Joan Gavina és un jove menorquí nascut el 1755 a Ciutadella. Per salvar la seva germana d’una violació, mata un lletrat francès, fet que l’empeny a fugir i a convertir la seva vida en un atzar que el portarà, després de ser captiu en un vaixell pirata berber, a estudiar nàutica a Barcelona i a servir l’armada anglesa per la Mediterrània.

Anatomia de les distàncies curtes, Marta Orriols, Edicions del periscopi
A través de personatges fugaços i d’imatges senzilles que condensen grans emocions en petits gestos, aquest recull de contes retrata la infinitat de relacions a què ens condueix l’amor.

El tall de les tisores, Víctor Gayà, El gall editor
És el retrat que el narrador va traçant de la seva mare. Una intensa etopeia narrada sense concessions a les aparences.

I podria seguir... D’acord, necessito que em toqui la loteria per poder comprar-los tots!

Que acabeu de passar una bonica setmana!

Comentaris

Entrades populars