Seguidors

Lectures per a l'estiu

Tant bon punt arribi a casa faré una nova imatge amb les cobertes en català. 


Molts de nosaltres estem desitjant que arribi l'estiu per a poder tenir més temps per dedicar-li a la lectura. En alguns casos aquest desig es fa realitat, però en altres ocasions omplim l'estiu a vessar de compromisos i intentem dedicar-nos a tot allò que durant no fem per manca de temps i, al final, no és tan fàcil trobar estones per llegir.

Tant si és el teu cas com si no, he rebuscat entre les meves darreres lectures alguns suggeriments que segur que encaixen amb tu:

Si tens temps per llegir amb calma:

  • L'amiga genial, Elena Ferrante. És una obra per assaborir amb calma, tot i que a mi, personalment, la història em va semblar addictiva i em vaig beure el llibre. Elena Ferrante, sigui qui sigui, té un do a l'hora de desentranyar els misteris de l'ànima i els sentiments, i la descripció que fa de l'amistat femenina és una veritable delícia.
  • Un cuento oscuro, Naomi Novik. Aquesta novel·la és ideal per als amants de la fantasia, però m'arriscaria a dir que també per a tothom qui vulgui redescobrir la màgia dels contes clàssics, però narrats des d'un punt de vista gens innocent. El llibre és llarg, per això l'incloc en aquest apartat, però cap a la meitat del llibre l'acció s'accelera i devorareu les seves pàgines. Un conte explicat de manera magistral. Pots llegir aquí la ressenya que en vaig fer.
  • Diaris del Sàhara, Sanmao. Una recopilació dels textos escrits per l'autora durant la seva estança al Sàhara Occidental quan encara era una colònia espanyola. Sanmao escriu amb un estil narratiu fresc i intel·ligent, però amb una mirada que recorda a la innocència i la brutal sinceritat d'un nen. També pots llegir-ne la ressenya si vols saber-ne més.

Si tens l'agenda plena:

  • El crim del comte Neville, Amelie Nothomb. Una novel·la molt breu que pots llegir en una o més estones a la platja. Tot i la crítica a l'aristocràcia que es fa en el llibre (la qual dóna peu a moltes reflexions), l'estil de l'autora, intel·ligent, irònic i amè, també convida a una lectura més superficial i lleugera.
  • Mala letra, Sara Mesa. En tractar-se d'un llibre de relats, de ben segur que s'adapta a la perfecció als teus horaris, ja que el pots llegir a estones sense por de perdre't. Una lectura gens convencional que no et deixarà indiferent.
  • Sahara, Clive Cussler. És un llibre totalment bestselero, però que a mi em va encantar fa anys quan el vaig llegir. És una mica més llarg que els anteriors, però es llegeix rapidíssim. Un entreteniment perfecte per a les tardes d'estiu. També en vaig fer una ressenya ben al principi déncetar aquest blog. La pots llegir aquí. 

Espero que t'hagi agradat aquesta entrada i haver-te pogut ajudar una mica a escollir les lectures per a l'estiu. D'altra banda, et convido a compartir amb mi altres llibres que creguis que són ideals per aquests dies estivals.

Una abraçada i molt felices lectures!

Comentaris

Entrades populars